Vijesti
Dobroboljno davanje krvi povodom dana opštine dec 10, 2019

Dobroboljno davanje krvi povodom dana opštine

U čast 09.decembra dana oslobođenja opštine Danilovgrad, u petak 06.decembra, održana je tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Domu zdravlja Danilovgrad, kojoj se odazvalo 120 građana i tom prilikom je prikupljeno 103 jedinice krvi. 
U Danilovgradu briga o penzionerima na visokom nivou dec 05, 2019

U Danilovgradu briga o penzionerima na visokom nivou

Danilovgrad- Memorandum o saradnji koji je u februaru 2014.godine potpisan od strane fonda PIO, Doma zdravlja “Dimitrije Dika Marenić” i udruženja Danilovgradskih penzionera, a tiče se svih onih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanju zdravstvene zaštite osoba trećeg doba, uspješno se realizuje na zadovoljstvo najstarije populacije u gradu na Zeti, potvrđeno je juče na sastanku čelnika pomenutih subjekata , dirtektora Fonda PIO Dusana Perovica, Predsjednika Udruzenja penzionera Danilovgrad Nikole Cagorovica, a u prisustvu predsjednice Opštine Zorice Kovačević i direktorice Centra za socijalni rad Maje Luketić.
Značajna podrška kompanije Novartis Pharma Services Domu zdravlja ”Dimitrije-Dika Marenić” Danilovgrad nov 01, 2019

Značajna podrška kompanije Novartis Pharma Services Domu zdravlja ”Dimitrije-Dika Marenić” Danilovgrad

Dom zdravlja Danilovgrad, aktivno sprovodi skrining programe u okviru Nacionalnog programa za kontrolu raka (skrining karcinoma dojke, grlića materice i debelog crijeva), takođe želi i da radi na smanjenju riziko-faktora i podizanje nivoa svijesti građana o potrebi zdravog življenja i očuvanja zdravlja, kao i da se pošalje snažna poruka ženama, koliko je važno da vode računa o svom zdravlju.
Saradnji izmedju Fonda  PIO Crne Gore , ZU Dom zdravlja Danilovgrad i Udruzenja penzionera Danilovgrad okt 16, 2019

Saradnji izmedju Fonda PIO Crne Gore , ZU Dom zdravlja Danilovgrad i Udruzenja penzionera Danilovgrad

U skladu sa odredbama iz Memoranduma o saradnji izmedju Fonda PIO Crne Gore , ZU Dom zdravlja Danilovgrad i Udruzenja penzionera Danilovgrad , 10.10. i 24.10 u prostorijama Centra za socijalni rad u Danilovgradu i Spuzu , je organizovao predavanje za penzionersku populaciju na temu: NAJCESCE RESPIRATORNE INFEKCIJE sa predavacem Dr Milosem Jovanovicem.
Poziv za prikupljanje ponuda za prodaju motornih vozila –sistemom zatvorenih koverti –i poziv nov 05, 2018

Poziv za prikupljanje ponuda za prodaju motornih vozila –sistemom zatvorenih koverti –i poziv

ZU Dom zdravlja„Dimitrije –Dika Marenić“Danilovgrad na osnovu članova 30 i 40 Zakona o državnoj imovini („Službeni list CG”, broj 21/09 i 40/11), a u skladu sa čl. 6. Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini (Službeni List CG br. 44/10), a na osnovu saglasnosti Ministarstva finansija broj: 01-15168/2018 od 03.10.2018. godine, saglasnosti Ministarstva zdravlja broj.404-213/2018-4 od 05.10.2018. godine, Odluke o pokretanju postupka prodaje putničkih motornih vozila br.2159 od 18.09.2018.godine, objavljuje:
Planinari dali krv mar 15, 2018

Planinari dali krv

Članovi Alternativnog udruženja planinara "Ćutuk" i Tekvondo kluba ,,Danilovgrad" organizovali su, u Domu zdravlja Danilovgrad, devetu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi.
Četrdeset žena dobilo poklone mar 09, 2018

Četrdeset žena dobilo poklone

Žene operisane od tumora dojke okupile su se juče na desetom, tradicionalnom druženju koje za njih organizuje uprava danilovgradskog Doma zdravlja Dimitrije Dika Marenić”. Četrdesetak Danilovgrađanki, kojima je karcinom otkriven skriningom dojke, dobile su cvijeće i poklone, i družile se sa ljekarima koji godinama brinu o njihovom zdravlju.
Završena rekonstrukcija ambulante u Spužu dec 08, 2017

Završena rekonstrukcija ambulante u Spužu

Ministar zdravlja Kenan Hrapović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić boravili su juče u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad, gdje su se susreli sa predsjednikom i potpredsjednikom Branislavom Đuranovićem i Miodragom Đurovićem.
Besplatni pregledi u Danilovgradu i Beranama za Romkinje i Egipćanke jun 22, 2017

Besplatni pregledi u Danilovgradu i Beranama za Romkinje i Egipćanke

Pripadnicama populacije Roma i Egipćana obezbijeđeno je besplatno snimanje abdomena ultrazvukom U Domu zdravlja Danilovgrad, 23. juna. Pregledi će početi u 13 sati.
NVO „Dijabetes Podgorica” kontrolisaće šećer u krvi jun 10, 2017

NVO „Dijabetes Podgorica” kontrolisaće šećer u krvi

NVO „Dijabetes Podgorica” u saradnji sa opštinom Danilovgrad i Domom zdravlja „Dimitrije Dika Marenić” organizovaće na gornjem gradskom trgu akciju besplatnog mjerenja nivoa šećera u krvi.
Humanitarna akcija: Prikupljeno 80 jedinica krvi maj 13, 2017

Humanitarna akcija: Prikupljeno 80 jedinica krvi

U organizaciji Kluba dobrovoljnih davalaca krvi i Crvenog krsta iz Danilovgrada, u Domu zdravlja „Dimitrije-Dika Marenić" održana je humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akciji se odazvalo više od 120 građana, a prikupljeno je 80 jedinica krvi.
Sportisti dali krv apr 19, 2017

Sportisti dali krv

Članovi Tekvondo kluba "Danilovgrad" i Alternativnog planinarskog udruženja "Ćutuk" organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u Domu zdravlja u Danilovgradu.