mar 05, 2021

U CG do sada vakcinisano 1.927 osoba

U CG do sada vakcinisano 1.927 osoba

U Crnoj Gori je do sada protiv koronavirusa vakcinisano 1.927 osoba, odnosno 0,3 odsto stanovništva, objavljeno je na sajtu covidodgovor.me.

Vakcinacija protiv koronavirusa u Crnoj Gori je počela 20. februara, a prva osoba koja je primila rusku vakcinu, proizvođača Sputnjik, je korisnik Doma za stare u Risnu.

U Crnu Goru su sredinom februara stigle prve doze vakcina protiv Covid-19.

Na podgorički aerodrom delegacija Vlade dočekala je kontigent od dvije hiljade vakcina Sputnjik V, koju je Vlada Srbije donirala Crnoj Gori.

Nakon toga u Crnu Goru je stiglo pet hiljada doza vakcine Sputnjik V iz Rusije, a u srijedu još 30 hiljada doza kineske vakcine Sinofarm.

Ministarska zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila je da će u Crnu Goru do kraja aprila stići oko 200 hiljada kineskih vakcina, dok se još jedan kontigent ruskih očekuje do kraja sedmice.

U Domu zdravlja Danilovgrad prema poslednjim informacijama koje imamo vakcinu je primilo 15 zaposlenih.

Kako su nam ranije saopštili iz ove zdravstvene ustanove, u prvoj isporuci od Montefarma je dobijeno 15 doza vakcine za zaposlene kojima je danas izvršena imunizacija, a to su zaposleni koji su u u direktnom kontaktu sa Covid pozitivnim pacijentima.

U narednom periodu svi zainteresovani iz ovih starosnih grupa preko call centra Doma zdravlja Danilovgrad 067 341 971 ili preko svojih Izabranih doktora iskazuju potrebu za vakcinacijom i shodno prioritetima, praviće se spiskovi i pacijenti pozivati sa tačno utvrđenim terminom vakcinacije.