mar 10, 2021

Počela vakcinacija prioritetnih grupa u Danilovgradu

Počela vakcinacija prioritetnih grupa u Danilovgradu

Plan vakcinacije je napravljen u skladu sa smjernicama Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Nakon vakcinacije zdravstvenih radnika zaposlenih u Domu zdravlja Danilovgrad, Zavodu za HMP Danilovgrad i stomatologa počela je i vakcinacija osiguranika opštine Danilovgrad starosne grupe preko 80 godina starosti.

Kako su nam kazali iz danilovgradskog Doma zdravlja, u opštini Danilovgrad postoji jedan punkt za vakcinaciju i nalazi se u Domu zdravlja.

U drugoj isporuci Montefarma, isporučeno je 110 novih doza vakcine.

Petnaest doza vakcine je primilo još 15 zdravstvenih radnika, a u skladu sa smjernicama vakcinacija je nastavljena, tako da je tokom jučerašnjeg dana imunizovano 15 pacijenata starosti preko 80 godina.

Plan je da da se vakcinišu svi građani-osiguranici opštine Danilovgrad za koje postoji indikacija za vakcinacijom, a to naravno će zavisiti od odaziva i zainteresovanosti.

Svi zainteresovani za vakcinaciju nakon prijave koja se obavlja putem CALL centra 1717 i preko svojih Izabranih doktora, dolaze na zakazan termin, prethodno sa obavlja pregled od strane Izabranog doktora indikuje se primanje vakcine i daje savjet za eventualno dalje postupanje.

Izvor: Portal Volim Danilograd